3 anys

A continuació podeu veure tot un seguit de fotografies dels alumnes de 3 anys desenvolupant el seu aprenentatge, tant dins l’aula com fora d’ella.

4 anys

A l’aula de 4 anys s’han duit a la pràctica dos projectes: les emocions i els animals domèstics.

El primer fou el projecte de les emocions, un dels primers recursos que varen utilitzar fou un conte il-lustrat per la dissenyadora gràfica Anna Llenas “El Monstre de Colors”. En aquest conte, el protagonista és un monstre ben diferent als altres, aquest no fa por i no sap el que li passa, té un embull d’emocions i no li funcionen bé, fins que, amb l’ajuda de la seva amiga comença a posar ordre. El monstre separa aquestes emocions en diferents pots, identificant cadascuna d’elles amb un color diferent. Així trobem el groc per l’alegria, el blau per la tristesa, el vermell per la ràbia, el verd per la calma, el negre per la por i el rosa per l’amor.

Juntament amb un plegat d’activitats senzilles,creatives i divertides els menuts anaven descobrint, explorant, identificant les diferents emocions. Es va fer un nou racó dins l’aula per anar presentant els diferents materials elaborats: làmines, murals, dibuixos…tot allò que anava sorgint en relació al projecte. I per suposat, havia de ser un lloc accesible per a tots sempre que hi volguessin estar i jugar amb els diferents materials.

Com a resultat final, després d’investigar, experimentar i descobrir el món de les emocions, els menuts són capaços de parlar dels seus sentiments i dir com es senten.

Aquí teniu un petit resum amb imatges que ho reflectirà millor:

El monstre de colors