ELS CENTRES AGUSTINIANS, UNA MANERA D’ENTENDRE EL MÓN

El Col·legi “Nostra Senyora de la Consolació” és d’identitat agustiniana es defineix de manera oberta i clara confessionalment cristià. Considera necessària i imprescindible la formació espiritual dels seus alumnes com a element constitutiu de la formació integral de la persona. Esperam, a més, de tots els membres de la comunitat educativa una actitud de disponibilitat i respecte cap a aquesta opció de vida.

Volem destacar que el nostre missatge va ser i és plenament modern i actual:

 • Formant als nostres alumnes amb criteris pedagògics de qualitat. Estem oberts a les innovacions educatives i formatives que els converteixin en persones capaces i lliures.
 • Apostem per les noves tecnologies com un camí per a una formació de futur.
 • Des dels nostres inicis, habilitem col·legis i altres institucions per donar educació a les dones, als més desfavorits, als malalts, als marginats … Actualment, encara suplim buits de solidaritat que les administracions no contemplen i eduquem els nostres alumnes en aquest exemple.
 • Religioses i professors es formen per transmetre el missatge essencial de l’amor entre les persones amb un llenguatge contínuament actualitzat, renovat …

Considerem que, en aquest món tan secularitzat, cal una educació en valors que faci forts a les persones. Tants reptes i canvis continus i accelerats poden anul·lar el creixement personal, interior, espiritual … Aportem la nostra visió transcendent i espiritual de la vida com un complement necessari per al desenvolupament integral.

El Col·legi Agustinià forma als seus alumnes perquè actuïn en la vida personal i comunitàriament segons criteris cristians.

Aquests seran sempre compatibles amb les regles, normes, hàbits … d’una societat civilitzada que cerca la pau i la solidaritat.

La Congregació de Agustines Germanes de l’Empar té una llarga història educativa i ha desenvolupat la seva activitat en els més diversos àmbits socials, vivint el carisma de Sebastián Gili Vives seu fundador, el seu esperit i estil d’educar segueixen vius i sintonitzen amb la societat actual i amb les demandes de l’home d’avui, ja que a l’escola agustiniana «s’ensenya per amor als altres i s’aprèn per amor a la veritat» (Sant Agustí).

LEMA D’AQUEST CURS: L’”AMOR CREIX QUAN ES REPARTEIX”

Aquest curs 2019-2020, treballam el valor de la POBRESA i el nostre lema és “L’amor creix quan es reparteix”. Es tracta de treballar entre els alumnes els valors d’autoconeixement, empatia, solidaritat…

A les diferents etapes, i també a nivell general, s’han programat activitats que faciliten:

 • En primer lloc, l’autoconeixement. Conèixer-se a un mateix és la primera passa per iniciar un progrés personal.
 • El coneixement i valoració crítica de les realitats d’un món amb multitud de reptes i problemes.
 • Facilitar el creixement personal i la socialització a partir del treball de la intel·ligència interior. A partir d’aquí, es treballaran valors com l’empatia, la solidaritat amb els altres.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES PROGRAMADES PER A AQUEST CURS 201-2020

A part de les activitats que es desenvolupen a Religió i a altres àrees, la COMISSIÓ DE PASTORAL programa unes altres que tenen com a finalitat reforçar l’educació en valors que els ajudarà a créixer com a persones. 

 

CONVIVÈNCIES DE GRUP DE PRINCIPI DE CURS

MERCADILLO SOLIDARIO ASOCIACION CANCER

ACTIVITATS AECC

btrhdr

ACTIVITATS “DOMUND” I MALLORCA MISSIONERA (GUARDIOLES I MERCADET)

CARTELL RECOLLIDA ALIMENTS 18-19

RECOLLIDA D’ALIMENTS, ROBA I JUGUETES PER A CARITAS

ADVENT I NADAL: CALENDARIS D’ADVENT, PATGES, BETLEM, CONCURS DE TARGES I POEMES DE NADAL, MOSTRA DE NADALES.

FOGUERÓ DE SANT ANTONI

DIADA DE LA PAU I CURSA SOLIDÀRIA

FESTA DEL CENTRE I BOCATA SOLIDARI

CARTELL ESCOLA PARES 18-19

ESCOLA DE PARES

FESTA DE SANTA RITA I FESTA DELS PADRINS

FESTA DE FI DE CURS

SORTIDA A ARTÀ

PLA D’ACCIÓ TUTORIAL:

La Congregació, des de la seva vocació educativa i formativa, ha donat unes línies d’actuació que tenen els objectius següents:

 1. Desenvolupar en els alumnes la transcendència i la interioritat. Tots tenim un interior ple de valors, capacitats, actituds, idees,… que s’ha de treballar. Tot això és l’energia que mou a les persones.
 2. Promoure, tots junts i de manera compartida, el treball de l’espiritualitat i de la intel.ligència interior.
 3. Fer de l’alumne una persona conscient dels seus valors i metes però mai desvinculat dels altres, ja que en la relacióamb els altres es realitza i desenvolupa el seu creixement.
 4. Fomentar la iniciativa i participació de l’alumnat perquè assumeixin compromisos reals a nivell de grup, compromisos que vagin més enllà de l’hora de tutoria. Compromisos que ha de revisar per comprovar el seu nivell de compliment. en definitiva: fomentar una participació més activa per part de l’alumnat.
 5. Planificar activitats de tutoria de qualitat dirigides a brindar acompanyament cognitiu, soci afectiu i espiritual als estudiants.

 6. Afavorir un bon clima de convivència en el Centre.
 7. Afavorir l’adaptació a el Centre i a el grup classe de cada un dels nostres alumnes especialment d’aquells que presentin necessitats educatives de qualsevol tipus.
 8. Desenvolupar al màxim la intel·ligència emocional l i les habilitats socials en els membres de la nostra comunitat educativa. Abans de tot, som persones que, per créixer, hem de conviure.
 9. Coordinar l’actuació de l’Equip Docent que intervé en el grup classe. La tutoria intenta vetllar per treure un màxim rendiment del seu grup d’alumnes.
 10. Dissenyar unes vies adequats que contribueixin a l’establiment de relacions fluïdes amb les famílies. Aquestes, són un element educatiu fonamental. La implicació familiar esdevé un puntal bàsic dins la nostra feina.

ENLLAÇOS QUE PODEN SER INTERESSANTS:

 1. Cançó “Tu Sonrisa”. Una iniciativa del “Proyecto Sonrisas” i “Aldeas Infantiles”. La idea és cantar-la tots el DIA DE LA PAU.

2. Vídeos i materials sobre MINDFULLNESS: